Zwemdiploma A

In Nederland zijn water en zwemmen vanzelfsprekend. Daarom is het belangrijk dat kinderen leren zwemmen. Daarnaast is leren zwemmen gewoon leuk. Het behalen van zwemdiploma A een belangrijke mijlpaal is daarbij zowel de start als een belangrijke mijlpaal. Met dit diploma toont jouw kind aan dat hij of zij voldoende zwemvaardig is om zich in ondiep water te redden. Zwemdiploma A kan al vanaf 4 jaar gehaald worden bij Laco. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat en wat erbij komt kijken? We leggen hier uit hoe dat bij ons gaat.

Wat leer je bij zwemdiploma A?

Bij Laco wordt er tijdens de zwemlessen voor zwemdiploma A gewerkt aan het vergroten van de zwemveiligheid van kinderen. Kinderen leren bijvoorbeeld:

  • Drijven en onder water gaan
  • Borstcrawl en rugslag
  • Verschillende manieren van watertrappen en drijven
  • Hoe ze veilig in het water kunnen springen en er weer uit kunnen klimmen

Oriëntatie is een belangrijk onderdeel van het leren voor zwemdiploma A en ook andere zwemdiploma’s. Kinderen leren niet alleen zwemmen, maar ook zich te redden als ze per ongeluk in het water vallen. Tijdens de lessen worden de kinderen op een speelse manier uitgedaagd en gestimuleerd om steeds beter te worden. Dat leidt tot betere zwemvaardigheid, maar ook tot veel plezier.

Vanaf welke leeftijd zwemles?

Kinderen kunnen bij Laco vanaf 4 jaar starten met zwemlessen. Onze zweminstructeurs hebben ruime ervaring in het geven van zwemles aan jonge kinderen en weten precies hoe ze een veilige en leuke leeromgeving kunnen creëren. Daarbij is ruimte voor persoonlijke aandacht. Groepen zijn niet te groot zodat elk kind zoveel mogelijk op zijn eigen tempo kan leren en zich ook echt vertrouwd voelt.

Eisen zwemdiploma A

Om zwemdiploma A te behalen, moet jouw kind aan een aantal eisen voldoen. Zo moet jouw kind de diverse zwemslagen en zwemvaardigheden beheersen en in staat zijn om in ondiep water zichzelf te redden. Ook moet jouw kind kunnen omgaan met verschillende situaties in het water, zoals het onder water gaan en het boven water komen. Wanneer kinderen slagen voor zwemdiploma A, zijn ze vertrouwd met water en zwemmen.

Afzwemmen A

Als jouw kind alle vaardigheden heeft geleerd en aan de eisen voldoet, is het tijd voor het afzwemmen voor zwemdiploma A. Bij Laco vinden we het belangrijk dat kinderen op een leuke en ontspannen manier kunnen afzwemmen voor het zwemdiploma A. Dit gebeurt in het bijzijn van een deskundige examinator. Tijdens het afzwemmen laat jouw kind zien dat hij of zij voldoende zwemvaardig is om zich in ondiep water te redden. Als jouw kind slaagt voor het examen, ontvangt hij of zij het felbegeerde zwemdiploma A. Het afzwemmen is altijd een feestelijk moment waarbij ouders en familieleden van harte welkom zijn om te komen kijken.

De Nationale Raad Zwemveiligheid

Het behalen van zwemdiploma A is niet alleen belangrijk voor de zwemvaardigheid van jouw kind, maar ook voor de veiligheid. Daarom werkt Laco samen met de Nationale Raad Zwemveiligheid. Deze organisatie zet zich in voor het vergroten van de zwemveiligheid in Nederland. Het behalen van de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C staat garant voor een goede zwemvaardigheid en veiligheid in het water.

Zwemdiploma B

Heeft je kind zwemdiploma A gehaald? Dan is het halen van zwemdiploma B een logische, volgende stap. Ook dat kan bij Laco. Bij zwemdiploma B worden onder andere rugslag, schoolslag en borstcrawl geoefend en getest. Ook wordt er aandacht besteed aan bijzondere verrichtingen, zoals het onder water zwemmen en te water gaan vanaf de kant. Met zwemdiploma B zijn kinderen nog beter voorbereid op het zwemmen in verschillende situaties en omgevingen, zowel binnen als buiten.

Zwemdiploma C

Met zwemdiploma C is het zwem ABC voltooid dat begint met het A diploma. Na het behalen van zwemdiploma A, B en C beschikt je kind over voldoende vaardigheden om veilig te zwemmen. Met dit diploma hebben kinderen niet alleen alle basisvaardigheden onder de knie, maar zijn ze ook in staat om zelfstandig te zwemmen in dieper water. Bij zwemdiploma C worden de zwemtechnieken nog verder verfijnd ten opzichte van zwemdiploma A en B en wordt er bijvoorbeeld geoefend met verschillende soorten starts en keerpunten. Ook wordt er aandacht besteed aan vaardigheden zoals onderwateroriëntatie en het zwemmen in zwemkleding.

 

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

Support – Anne

Support – Anne

Anne

online