recreatief zwemmen

Cardio

Cardio is de afkorting van cardiovasculair en cardio training is een training waarbij je hart en bloedvaten stevig aan het werk gezet worden.

Cardio is een workout waarbij je hartslag voor een langere periode fors omhoog gaat. Voorbeelden van cardio fitness zijn hardlopen en fietsen, maar je kunt ook gebruik maken van een loopband, een roei-apparaat of een speciale cardiotrainer. Het regelmatig uitvoeren van cardio training helpt je om conditie op te bouwen, sneller te herstellen na blessures en weerstand op te bouwen tegen stress en ziektes.

In de goed uitgeruste fitnessaccommodaties van Laco worden individuele cardio trainingen en uitdagende groepslessen verzorgd. Onze professionele instructeurs geven training op maat voor jong en oud. Na een stevige workout kun je aansluitend heerlijk relaxen in onze sauna. Bekijk de voordelen en ontdek waarom cardio ook voor jou de perfecte training is!

Het doel van cardio

Het doel van cardio is, om tijdens verschillende oefeningen een constante hartslag aan te kunnen houden; zo begin je conditie op te bouwen. Cardio training wordt daarom ook vaak conditietraining genoemd. Tijdens de training wordt er meer zuurstof opgenomen in het lichaam en ook de hoeveelheid energie stijgt. Binnen een mum van tijd ga je dit in het dagelijks leven merken, bijvoorbeeld tijdens traplopen of fietsen.

Door cardio training verbrand je energie in de vorm van koolhydraten en vetten, waardoor je gewicht verliest en je stofwisseling verbetert. Cardio heeft een positief effect op je bloeddruk: je hart pompt meer bloed rond door de bloedvaten in je lichaam, waardoor de kwaliteit van de vaten en vaatwanden verbeterd wordt. Hierdoor kunnen deze je bloeddruk beter reguleren. Door de versterking en verbetering van je hart en bloedvaten nemen de risico’s op hart- en vaatziekten af. Daarnaast heb je, wanneer je regelmatig aan cardio doet, minder kans op botontkalking. Wanneer je ouder wordt, worden de botten minder sterk en neemt de kwaliteit ervan af. Door de belasting van een cardio training kun je deze vorm van botontkalking voorkomen.

Intake-gesprek

Voor je begint met cardio training vindt een intake-gesprek plaats en leg je een fitheidstest af. Onze ervaren instructeurs stellen daarna een persoonlijk trainingsschema op, dat is afgesteld op jouw hartslag. Het trainingsschema bevat oefeningen die jou helpen je doelstellingen te behalen en de instructeurs zorgen ervoor dat dit op een verantwoorde manier gebeurt. Deze persoonlijke benadering maakt cardio geschikt voor iedereen, jong en oud.

Vind je het leuk om naast individuele cardio ook samen met anderen te sporten en deel te nemen aan uitdagende groepslessen? Ook dan ben je bij Laco aan het juiste adres! Wij verzorgen spinning voor jong en oud en speciaal voor 50 plussers is er Laco Vitaal: het fitprogramma dat het lichaam actief en de geest jong houdt. Tevens kun je deelnemen aan groepslessen ClubJoy Cycle. ClubJoy is dé specialist in groepslessen en ClubJoy Cycle is een cardio training op muziek onder begeleiding van een motiverende coach. Alle groepslessen zijn geschikt voor beginners er gevorderden, want je werkt op je eigen niveau en met een zelf te bepalen intensiteit aan jouw doelstellingen.

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

Support – Anne

Support – Anne

Anne

online