FAQ

Publicatiedatum: 13 januari 2021

Onze locaties zijn momenteel, t/m 9 februari 2021, geheel gesloten.
Momenteel houden we de gestelde sluitingsperiode vanuit de Rijksoverheid aan. Op het moment dat helder is dat we open kunnen, zullen we communiceren over het wederom toegankelijk zijn van onze locaties. Via onze website, Facebookpagina’s en Servicemails houden we je op de hoogte.

Kan ik in beweging blijven?

Ja, via onze thuis work-out video’s op YouTube kun je zelf je trainingen blijven doen. Er veel filmpjes beschikbaar!

Wil jij echt lekker thuis aan de slag? Met de code LACO20 ontvang je 20% korting op je gehele bestelling bij wilkin.nl, hier vind je alles om thuis in beweging te blijven!

Ontvang ik compensatie voor de gesloten periode?
We vinden het heel vervelend dat we deze periode moeten sluiten. Omdat wij niet weten wat er gaat gebeuren, gaan wij op 1 januari niet incasseren. Wanneer er duidelijkheid is wat betreft de openstelling, komen wij met een passende oplossing.

Moet ik het abonnement zelf storneren/terugboeken?
Het is niet de bedoeling om zelf het abonnementsgeld te storneren/terug te boeken. Je abonnement voor de maand december is voldaan. Omdat wij niet weten wat er gaat gebeuren, gaan wij op 1 januari niet incasseren. Wanneer er duidelijkheid is wat betreft de openstelling komen wij met een passende oplossing.

Zijn jullie bereikbaar voor vragen?

Momenteel zijn we telefonisch lastiger bereikbaar (onze excuses). Bij vragen, verzoeken we je een mailtje te sturen naar je accommodatie. De gegevens hiervoor kun je vinden op https://www.laco.eu/contact/. We proberen zo snel mogelijk te reageren.

Ik heb een afspraak bij de fysiotherapeut of een andere specialist binnen Laco, gaan deze afspraken weer door?
Onze accommodatie is volledig gesloten. Wanneer je een afspraak hebt bij één van onze huurders dan vragen we je contact op te nemen met de contactpersoon van onze huurder.

Hoe staat het met lessen die via verenigingen gevolgd worden?
Onze accommodatie is volledig gesloten. We adviseren je daarom om rechtstreeks bij de vereniging navraag te doen.

Kan ik mijn abonnement stopzetten?
We willen je verzoeken je abonnement op dit moment niet stop te zetten. We incasseren niet op 1 januari. Wil je toch meer informatie over het stopzetten van je abonnement, dan kun je per e-mail contact opnemen met de accommodatie.

Hoe staat het met diplomazwemmen?
We kunnen helaas nog geen duidelijkheid geven over een nieuwe diplomazwemdatum. Zodra helder is dat ons zwembad weer open mag en of er nog beperkingen van toepassing zijn zal hierover duidelijkheid komen.

 

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

Support – Anne

Support – Anne

Anne

online