FAQ

Locatie Rhenen: Sportfondsen Laco Rhenen per 1 augustus

Bij Sportfondsen Laco staan we iedere dag in de startblokken om ons in te zetten voor een vitaal Nederland. Wij geloven in de kracht van bewegen. In de kracht van mentale uitdaging en in het plezier om dat samen te doen. Sportfondsen en Laco zijn hard bezig om naar de toekomst gezamenlijk één exploitant te zijn welke samen met alle gasten zich in wil zetten voor een Vitaal Nederland.

De abonnementen van Optisport komen per 1 augustus 2023 automatisch te vervallen. Om toch gebruik te kunnen blijven maken van de faciliteiten van ons sportcentrum, kun je een van de Sportfondsen Laco mogelijkheden kiezen.

Om te kijken welk abonnement het beste bij je past, kijken we graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Neem vanaf 1 augustus contact op met onze receptie via 0317 614 633 en dan plannen we een moment in waarin we samen gaan kijken naar de beste optie.

Vanaf 1 augustus 2023 zullen wij het stokje overnemen van Optisport en zal het sportcentrum verder gaan als Sportfondsen Laco Rhenen. Vanaf dat moment is het direct mogelijk om gebruik te maken van onze faciliteiten.

Zwemlessen en groepslessen zwembad starten per 21 augustus 2023.

Totdat de nieuwbouw gereed is, blijft het vertrouwde gebouw geopend en ben je uiteraard gewoon welkom bij ons. Het abonnement waar je bij Optisport gebruik van maakte, komt per 1 augustus 2023 automatisch te vervallen. Om toch gebruik te kunnen blijven maken van de faciliteiten van ons sportcentrum, kun je één van de Sportfondsen Laco mogelijkheden kiezen.

Om te kijken welk abonnement het beste bij je past, kijken we graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn. Waar er bij Optisport ruim 60 verschillende abonnementen waren, hebben wij gekozen voor een compactere en duidelijke structuur voor iedereen.

Neem vanaf 1 augustus zeker contact op met onze receptie via 0317 614 633 of kom langs op ons sportcentrum en dan plannen we een moment in waarin we samen gaan kijken naar de beste optie.

De tarieven voor een abonnement zijn afhankelijk van de activiteit die je bij ons wilt volgen. Je vindt een overzicht van alle tarieven op www.laco.eu/rhenen.

Als je geïnteresseerd bent in een van onze abonnementen, nodigen wij je uit om contact op te nemen met onze receptie via 0317 614 633 of kom langs in ons sportcentrum. Wij staan klaar om je te helpen en bespreken graag de mogelijkheden met je.

Voor de zwemliefhebbers bieden we diverse mogelijkheden aan. Zo hebben we de Meerbezoekenkaart. Hiermee krijg je 12 bezoeken voor de prijs van 10 bezoeken. Deze kaart is 2 jaar geldig en je kunt er met meerdere personen gebruik van maken.

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan de groepslessen in het zwembad? Dan hebben we het Member groepsles abonnement. Hiermee kun je 1 keer per week deelnemen aan een groepsles naar keuze. Je kunt kiezen voor een looptijd van 6 of 12 maanden.

Voor degenen die liever in de fitnessruimte actief zijn, hebben we het Member Fitness abonnement. Of je nu graag gebruik wilt maken van onze cardio-apparatuur of krachttraining wilt doen, met het Member Fitness abonnement kan het allemaal. Dit abonnement heeft een looptijd van 6 of 12 maanden.

Daarnaast bieden we ook het Member All-in abonnement aan, waarbij je zowel toegang hebt tot het zwembad als de fitnessruimte. Dit geeft de vrijheid om zowel zwem- als fitnessactiviteiten te combineren en optimaal gebruik te maken van al onze faciliteiten. Je kunt kiezen voor een looptijd van 6 of 12 maanden.

Als je geïnteresseerd bent in een van onze abonnementen, nodigen wij je uit om contact op te nemen met onze receptie via 0317 614 633 of kom langs in ons sportcentrum. Wij staan klaar om je te helpen en bespreken graag de mogelijkheden met je. Je vindt een overzicht van alle abonnementen en meer informatie op www.laco.eu/rhenen.

Als je kind momenteel zwemles volgt bij Optisport en je je kind graag wil inschrijven voor zwemles bij Sportfondsen Laco Rhenen, nodigen wij je uit om vanaf 1 augustus contact op te nemen met onze receptie via 0317 614 633 of door langs te komen bij ons zwembad. We kunnen dan samen kijken wat de mogelijkheden zijn en op welke dag en tijd je kindje kan starten met zwemles.

De zwemlessen starten per 21 augustus 2023 en abonnementen lopen enkel via maandelijkse incasso

Voor meer informatie over onze zwemles  kun je een kijkje nemen op laco.eu/zwemles

De lessen gaan per 21 augustus 2023 van start. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je kind in te schrijven. Neem contact op met onze receptie via 0317 614 633 of kom gezellig langs in ons sportcentrum.

Voor meer informatie over zwemles kun je een kijkje nemen op laco.eu/zwemles

Al onze locaties zijn volledig cashless. Hiermee creëren we een veilige omgeving voor ons personeel en voor onze gasten.

Betalen bij Sportfondsen Laco Rhenen kan via incasso (abonnementen), per pin of met je telefoon. Voor onze Sportfondsen Laco pashouders kan een bedrag op de pas worden gezet, wat kan worden gebruikt in de horeca of aanschaf van een los zwemkaartje. Op deze manier kunnen ook onze kleine gasten een drankje, snoepje, ijsje of frietje halen.

Kwaliteit van onze zwemlessen

Nee, wij hebben de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en onze zwemleskinderen behalen daarom de Nationale Zwemdiploma’s van de NRZ.

Ja, onze zweminstructeurs zijn allemaal gediplomeerd en worden jaarlijks bijgeschoold.

Bij ons halen de kinderen de Nationale Zwemdiploma’s van de NRZ.

De NRZ: Nationale Raad Zwemveiligheid, is een kennisinstituut waarin partijen binnen de zwembranche bestuurlijk zijn vertegenwoordigd. Deze partijen streven naar een continue kwaliteitsverbetering van het Zwem-ABC.

De Licentie Nationale Zwemdiploma’s is een instrument om de kwaliteit van het zwemonderwijs en het diplomazwemmen voor het Zwem-ABC en het vervolgaanbod op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen en te houden.

De Nationale Zwemdiploma’s worden uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid. Met de Licentie Nationale Zwemdiploma’s wordt borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen gestimuleerd. Dit geeft de klant de zekerheid dat de zwemlesaanbieder die in het bezit is van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s handelt volgens de kwaliteitsstandaard van de zwembranche.

De Nationale Raad Zwemveiligheid verleent zwemlesaanbieders de Licentie Nationale Zwemdiploma’s wanneer aan alle kwaliteitscriteria is voldaan. Dan heeft de zwemlesaanbieder het recht om het Zwem-ABC en/of diploma’s uit het vervolgaanbod uit te geven. De zwemlesaanbieder die in het bezit is van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s laat aan ouders en kinderen zien dat ze kwaliteit heel belangrijk vinden en wordt jaarlijks getoetst door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Om de Licentie Nationale Zwemdiploma’s te ontvangen, moeten wij aan bepaalde criteria voldoen. Een greep uit de beoordelingscriteria:

 • Er is voldaan aan wet- en regelgeving.
 • De zwemonderwijzer heeft een erkende opleiding waarvoor de medewerker een landelijk erkent examen voor heeft afgelegd.
 • De zwemonderwijzer is gescreend en in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
 • De zwemlesaanbieder werkt volgens de Gedragscode Zwembranche.
 • Er is een zwemlesplan.
 • Ouders worden op de hoogte gehouden van de vorderingen van hun kind tijdens de zwemles.
 • Er is een ongevallenregistratie.
 • Er is een klachtenprocedure.

De kwaliteit van de zwemlesaanbieder met de Licentie Nationale Zwemdiploma’s wordt zowel intern als extern getoetst. Er zijn vier kwaliteitschecks:

 1. Een auditor van de Nationale Raad Zwemveiligheid checkt jaarlijks of de licentiehouder nog steeds voldoet aan de kwaliteitscriteria.
 2. De examinator van de Licentiehouder is verantwoordelijk voor de interne kwaliteitsborging bij het diplomazwemmen.
 3. Een gedelegeerde van de Nationale Raad Zwemveiligheid doet de externe kwaliteitsborging en is steekproefsgewijs aanwezig bij het diplomazwemmen.
 4. Er worden door het jaar heen door de Nationale Raad Zwemveiligheid steekproeven gehouden bij licentiehouders.
 • Zwemdiploma A: je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties.
 • Zwemdiploma B: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling.
 • Zwemdiploma C: je beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Het doel van Nationale Norm Zwemveiligheid is om de zwemveiligheid van Nederland zo hoog mogelijk te houden. Dat begint bij het volledig afronden van je Zwem-ABC. Pas met het behalen van een Zwemdiploma C is iemand verzekerd van een leven lang zwemplezier.

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

Support – Anne

Support – Anne

Anne

online