FAQ

Publicatiedatum: 10 maart 2021

Onze locaties zijn momenteel, t/m 31 maart 2021 gesloten, behalve voor zwemlessen.

Vanaf dinsdag 16 maart starten we weer met de lessen voor het Zwem ABC. Helaas mogen overige lessen in het zwembad nog niet starten.
Momenteel houden we de gestelde sluitingsperiode vanuit de Rijksoverheid aan. Op het moment dat helder is dat we open kunnen, zullen we communiceren over het wederom toegankelijk zijn van onze locaties. Via onze website, Facebookpagina’s en Servicemails houden we je op de hoogte.

Hoe staat het met de lessen Zwem ABC vanaf dinsdag 16 maart?
Vanaf dinsdag 16 maart starten we weer met de zwemlessen voor het Zwem ABC. We proberen dit zo veel mogelijk volgens het reguliere rooster te doen. Daarnaast worden er  extra lesmomenten beschikbaar gesteld, welke te reserveren zijn via het leerlingvolgsysteem (Plan Plan Internet).

Kan ik in beweging blijven?
Ja, via onze thuis work-out video’s op YouTube en Twitch.tv/laconederland  kun je zelf je trainingen blijven doen. Er veel filmpjes beschikbaar!

Daarnaast bieden wij ook buiten trainingen aan. Tijdens deze 1 op 1 (of maximaal 1 op 4) trainingen, staan onze instructeurs voor je klaar met de beste functionele trainingen. Fijne work-outs in de buitenlucht, met de regels vanuit de Rijksoverheid als uitgangspunt. Je sport 50 minuten en betaalt € 9,50 per keer. Dit geldt ook voor al bestaande leden omdat er op dit moment geen abonnementen worden geïncasseerd.  Meld je aan via deze link.  Ook al je geen lid bij ons bent kun je deelnemen aan deze trainingen.

Wil jij echt lekker thuis aan de slag? Met de code LACO20 ontvang je 20% korting op je gehele bestelling bij wilkin.nl, hier vind je alles om thuis in beweging te blijven!

Zijn jullie bereikbaar voor vragen?
Momenteel zijn we beperkt  telefonisch bereikbaar. Bij geen gehoor kun je vragen mailen naar je accommodatie. De gegevens hiervoor kun je vinden op https://www.laco.eu/contact/. We proberen zo snel mogelijk te reageren. Wil je graag teruggebeld worden? Dan kun je gebruikmaken van deze link: https://www.laco.eu/bel-mij-terug/ We proberen zo snel mogelijk te reageren.

Ontvang ik compensatie voor de gesloten periode?
We vinden het heel vervelend dat we deze periode moeten sluiten. Omdat wij niet weten wat er gaat gebeuren, hebben wij op 1 januari, op 1 februari en op 1 maart niet geïncasseerd.  Wanneer er duidelijkheid is wat betreft de openstelling, komen wij met een passende oplossing.

Moet ik het abonnement zelf storneren/terugboeken?
Het is niet de bedoeling om zelf het abonnementsgeld te storneren/terug te boeken. Je abonnement voor de maand december is voldaan. Omdat wij niet weten wat er gaat gebeuren, hebben wij op 1 januari, op 1 februari en op 1 maart niet geïncasseerd.  Wanneer er duidelijkheid is wat betreft de openstelling komen wij met een passende oplossing.

ZWEMLES – ZWEM-ABC

Incasso en compensatie Zwem ABC
Zoals je hoogstwaarschijnlijk gezien hebt is de incasso voor de zwemles vanaf 1 januari 2021 tot heden, niet meer afgeschreven. De incasso voor de zwemles van april 2021 wordt rond 1 april automatisch afgeschreven.

De halve maand maart 2021, geldt als compensatie voor de betaalde en gemiste halve maand december 2020.

Tegoeden Zwem ABC
De eventueel openstaande tegoeden die je tijdens de eerste lockdown hebt ontvangen en nog niet op hebt kunnen maken, kunnen worden gereserveerd/ingehaald vóór 1 mei 2021. Deze lessen kun je naast de normale zwemlessen extra inplannen.

Routing zwembad
De routing in het zwembad zal hetzelfde zijn als bij de opstart na de vorige lockdown. Hieronder nog even de belangrijkste punten voor je opgesomd:

  • Thuis al je zwemkleding onder je kleren aantrekken.
  • Papa/mama/verzorger helpt je met uitkleden.
  • Je tas met kleren neem je mee naar de zwemzaal.
  • Papa/mama/verzorger wacht buiten tijdens de zwemles.
  • Na de zwemles ga je samen met je papa, mama of verzorger, zonder te douchen, je aankleden. Kleedlokalen zijn hiervoor geopend.
  • Moet je tijdens de les naar het toilet? Deze zijn geopend. Een extra toezichthouder zal met je meelopen.

Mochten er toch wijzigingen in de routing komen, dan informeren we je bij de eerste zwemles.

Afmelden zwemlessen
De zwemlessen kunnen tot 6 uur voor start van de zwemles afgemeld worden. Normaliter is dit 1 uur voor start van de zwemles, maar we moeten nu zoveel mogelijk plaatsen bezet hebben, waardoor de tijd is verlengd en er vooraf anderen nog een les kunnen reserveren.

 Mijn kind (t/m 12 jaar) heeft verkoudheidsklachten. Mag hij/zij naar de zwemles komen? 

Kinderen (t/m 12 jaar oud) met (neus)verkoudheid mogen niet naar de zwemles komen.

Hoe staat het met diplomazwemmen?
Mocht jouw kind in november/december diplomazwemmen? Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op over het hervatten van het diplomazwemmen. Je ontvangt hier meer informatie over via e-mail.

Ik heb een afspraak bij de fysiotherapeut of een andere specialist binnen Laco, gaan deze afspraken weer door?
Onze accommodatie is volledig gesloten. Wanneer je een afspraak hebt bij één van onze huurders dan vragen we je contact op te nemen met de contactpersoon van onze huurder.

Hoe staat het met lessen die via verenigingen gevolgd worden?
Onze accommodatie is gesloten. We adviseren je daarom om rechtstreeks bij de vereniging navraag te doen.

Kan ik mijn abonnement stopzetten?
We willen je verzoeken je abonnement op dit moment niet stop te zetten. We hebben niet geïncasseerd niet op 1 maart. Wil je toch meer informatie over het stopzetten van je abonnement, dan kun je per e-mail contact opnemen met de accommodatie.

 

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

Support – Anne

Support – Anne

Anne

online