FAQ

Publicatiedatum: 27 november 2020

 

Wil je ook weer komen sporten? Dan ben je van harte welkom! Voor de groepslessen dien je te reserveren via de Sportivity app. 

Had je de afgelopen 24 uur last van de volgende klachten? Hoesten, neusverkoudheid, koorts vanaf 38 graden of benauwdheidsklachten. Dan kunnen we je helaas niet toelaten op onze accommodatie.

Moet ik vooraf reserveren voor fitness?
Nee, voor vrije fitness hanteren we een maximum van 30 personen (18+) per zelfstandige ruimte. Reserveren is hiervoor momenteel niet nodig.

Moet ik vooraf reserveren voor het recreatief zwemmen?
Registeren aan de receptie is altijd verplicht. Hierbij kan het voorkomen dat het maximaal aantal toelaatbare personen is bereikt. We rekenen op ieders begrip als hierdoor wachttijden ontstaan. Het is mogelijk dat jouw accommodatie op bepaalde tijden werkt met vooraf reserveren. Deze reservering zal plaatsvinden via de Sportivity app (abonnementhouders) of telefonisch (los bezoek). Advies om voor je bezoek even te controleren of jouw accommodatie op het gewenste tijdstip met een reservering werkt.

Moet ik vooraf reserveren voor het schaatsen? (Laco Geleen)
Registeren aan de receptie is altijd verplicht. Hierbij kan het voorkomen dat het maximaal aantal toelaatbare personen is bereikt. We rekenen op ieders begrip als hierdoor wachttijden ontstaan. Het is mogelijk dat jouw accommodatie op bepaalde tijden werkt met vooraf reserveren. Deze reservering zal plaatsvinden via de Sportivity app (abonnementhouders) of telefonisch (los bezoek). Advies om voor je bezoek even te controleren of jouw accommodatie op het gewenste tijdstip met een reservering werkt.

Moet ik reserveren voor de groepslessen fitness of zwemmen?
Voor de groepslessen fitness of zwemmen dien je vooraf te reserveren via de Sportivity app. Ook hierbij geldt een maximum van 30 personen, mits de ruimte dit toelaat. Voor Doorn en Driebergen is reserveren niet nodig.

Kan ik gebruik maken van de kleedkamers en douches?
Nee, de douches zijn momenteel niet in gebruikt. Enkel voor het zwembad kan er gebruik gemaakt worden van kleedkamers. Wel willen we je vragen om je zwemkleding onder je normale kleding te dragen bij aankomst. Zo zorgen we samen voor een snellere doorstroom van kleedruimte naar zwembad.

Kan ik gebruik maken van sauna/stoombad/whirlpool?
Ja, deze faciliteiten zijn beschikbaar. Ook hierin is het aantal personen afhankelijk van de mogelijkheid tot 1,5 meter afstand.

Moet ik een mondkapje dragen?
Ja, bij binnenkomst is het per 1 december 2020 verplicht een mondkapje te dragen. Kinderen tot 13 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
Zwembad: Bij binnenkomst is het dragen van een mondkapje per 1 december 2020 verplicht. Vanaf de kleedruimte naar het zwembad geldt geen mondkapjesplicht voor zwemmers. Ouders/begeleiders (en andere gasten die de zwemzaal betreden maar niet zwemmen) moeten wel een mondkapje dragen.
Fitness: Bij binnenkomst is het dragen van een mondkapje per 1 december 2020 verplicht. Tijdens het sporten (groepsles of individueel) hoef je geen mondkapje te dragen, ook niet bij verplaatsing naar verschillende toestellen. Bij binnenkomst, vertrek en overige verplaatsing binnen het pand geldt wel een mondkapjesplicht.
Overige ruimtes en medewerkers:
In alle overige toegankelijke ruimtes, geldt een mondkapjesplicht voor gasten en onze medewerkers. Onze medewerkers zullen in alle toegankelijke ruimtes een mondkapje dragen, met uitzondering van de volgende momenten: Tijdens het geven van zwemles en tijdens het geven van een groepsles. Voor en na deze lessen zetten zij het mondkapje weer op.

Welke veiligheidsmaatregelen zijn er genomen?
Op onze accommodaties zijn verschillende maatregelen genomen om veilig en verantwoord te kunnen sporten.

 • We hanteren een beperkt aantal sporters per moment (maximaal 30 per zelfstandige ruimte), om zo de 1,5 meter te kunnen waarborgen.
 • Daarnaast is er voldoende desinfectiemateriaal aanwezig
 • Er is per accommodatie een routing uitgezet die je bij je bezoek dient te volgen. Ook hier houden we de 1,5 afstand zo veel mogelijk in stand.
 • Volg op de accommodatie altijd de instructies van onze medewerkers op.
 • Vooraf registeren bij onze receptie is noodzakelijk.
 • Ook vragen we je bij verplaatsing binnen het pand een mondkapje te dragen.

Is er een compensatie voor de gemiste 2 weken?
Member zwembad lokaal (en lokaal vitaal, lokaal jeugd)
Je ontvangt een koffie/thee tegoed t.w.v. € 10,- en mag tot 1 januari gratis iemand meenemen om te komen zwemmen. Deze persoon mag de afgelopen 3 maanden geen member zijn geweest bij Laco.

Member groepsles zwembad (en vitaal, jeugd)
Je mag tot 1 januari 2 keer per week een groepsles volgen. Deze kunnen vanaf 19 november weer gereserveerd worden via de Sportivity app.

Member groepsles fitness (en vitaal, jeugd)
Je mag tot 1 december nog gebruik maken van onze fitness. Groepslessen kun je vanaf 19 november weer reserveren via de Sportivity app.

Meerbezoekenkaart
Je kaart is, na afloop van de geldigheidstermijn, 2 weken langer geldig.

Zwem ABC, Baby- Peuterzwemmen, Survivalzwemles, Gymics en Zwemvaardigheid
Je ontvangt via het leerlingvolgsysteem (Plan Plan Internet) meer informatie over je abonnement en de compensatie.

 Ik heb een afspraak bij de fysiotherapeut of een andere specialist binnen Laco, gaan deze afspraken weer door?
Wanneer je een afspraak hebt bij één van onze huurders dan vragen we je contact op te nemen met de contactpersoon van onze huurder, om rechtstreeks na te gaan of je afspraak doorgaat.

Hoe staat het met lessen die via verenigingen gevolgd worden?
We adviseren je om rechtstreeks bij de vereniging navraag te doen.

Mijn kind (t/m 12 jaar) is neusverkouden en/of heeft een loopneus. Mag hij/zij naar de zwemles/Baby- Peuterzwemmen/Survivalzwemles komen?
Kinderen (t/m 12 jaar oud) met (neus)verkoudheid mogen naar de zwemles komen. Heeft hij/zij daarnaast nog andere klachten of heeft iemand in je huishouden of van je nauwe contacten Corona of daarbij behorende symptomen, dan blijft het kind thuis.

Twijfel je? Volg dan onze beslisboom: Klik hier.

 Mag ik nog komen kijken bij de zwemles?
Ja, 1 ouder mag het kind halen/brengen en blijven kijken. Je kan hiervoor in onze horeca plaatsnemen, welke nu dienst doet als wachtruimte (met uitzondering van bepaalde accommodaties). Registreren is hiervoor verplicht en je krijgt een vaste zitplaats aangewezen bij binnenkomst. Op het moment dat je gaat verplaatsen binnen de horeca, geldt het dringende advies een mondkapje te dragen.

 • We hanteren een routing op basis van zo veel mogelijk eenrichtingsverkeer.
 • Zorg dat je, thuis, voordat je naar het zwembad komt, naar het toilet gaat.
 • Thuis doe je (of allebei als je samen met je begeleider zwemt) je zwembroek/-pak of bikini onder je kleren aan.
 • 10 minuten voordat je zwemles start mag je samen met 1 begeleider (18+) de accommodatie binnen.
 • Je papa, mama of verzorger brengt je in het zwembad naar de instructeur en haalt je ook weer op, maar mag vanaf nu helaas niet meer op de zwemzaal blijven. Ze wachten op je in de horeca als de ruimte daar toegankelijk voor is.
 • Neem een grote tas mee om je kleren, schoenen en jas in te doen en denk aan de overschoentjes voor je begeleider.
 • Denk je ook aan je KrokobillSwimsuit als je die (al) gebruikt!
 • De begeleider mag tijdens de les plaatsnemen in de wachtruimte (maximaal 30 personen. Registreren is hiervoor verplicht en je krijgt een vaste zitplaats aangewezen bij binnenkomst. Op het moment dat je gaat verplaatsen binnen de horeca, geldthet dringende advies een mondkapje te dragen.)
 • Je hoeft je zwemlespasje niet te scannen. De zweminstructeur zet je aanwezigheid in het systeem.
 • Na de zwemles ga je samen met je papa, mama of verzorger, zonder te douchen, je aankleden.

Is jullie horeca open?
Nee, helaas is de horeca gesloten in verband met de actuele corona-maatregelen. De horeca wordt uitsluitend gebruikt als wachtruimte. Registreren is hierbij verplicht, je hebt een vaste zitplaats en er geldt een maximum van 30 bezoekers per wachtruimte.

 

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

Support – Anne

Support – Anne

Anne

online