FAQ

Algemene zaken

Wanneer gaan we weer open?

Momenteel houden we de gestelde sluitingsperiode vanuit de Rijksoverheid aan (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/15/aanvullende-maatregelen-onderwijs-horeca-sport) en zijn we t/m 28 april gesloten. Op het moment dat helder is dat de termijn van 28 april als einddatum wordt gesteld, zullen we communiceren over het wederom toegankelijk zijn van onze locaties. Via onze website houden we je op de hoogte.

 

Wanneer komt er duidelijkheid over de compensatieregeling?

De incasso voor onze abonnementhouders zal niet worden uitgevoerd op 1 april. Afhankelijk van het opheffen van de sluitingsmaatregelen door de overheid zullen we bepalen wanneer de nieuwe incassering zal plaatsvinden. Voor de abonnementhouders die voor langere tijd vooruit hebben betaald zullen we na de sluitingsperiode een passende compensatie aanbieden.

 

Is het mogelijk om online lessen te volgen (fitness)?

Omdat we onze gasten graag in beweging houden, bieden we online fitnesslessen aan via FitSnacks.TV. Zo blijf je gezond en fit door deel te nemen aan online lessen. Wil jij ook graag gebruikmaken van FitSnacks.TV? Meld je dan aan door hier te klikken. 
Ook onze eigen Laco instructeurs zitten niet stil. Zij verzorgen de komende tijd verschillende workouts die aangeboden worden op onze eigen Facebook-pagina’s en YouTube-kanaal.
 

Ik heb een afspraak bij de fysiotherapeut of een andere specialist binnen Laco, gaan deze afspraken wel door?

Wanneer je een afspraak hebt bij één van onze huurders dan vragen we je contact op te nemen met de contactpersoon van onze huurder, om rechtstreeks na te gaan of je afspraak doorgaat.

 

Hoe staat het met lessen die via verenigingen gevolgd worden?

Verenigingen hebben zelf besloten om activiteiten tijdelijk te stoppen. We adviseren je om rechtstreeks bij de vereniging navraag te doen. In verband met de sluiting is het ook voor verenigingen helaas niet mogelijk om gebruik te maken van onze accommodatie.

 

Zijn jullie telefonisch bereikbaar?

Op dit moment is het alleen mogelijk om per mail contact te hebben met onze locaties KLIK HIER voor het juiste mailadres van je locatie.

 

Hoe staat het met het buitenbadseizoen?

Momenteel houden we de gestelde sluitingsperiode en aanvullende richtlijnen vanuit de Rijksoverheid aan (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/15/aanvullende-maatregelen-onderwijs-horeca-sport). Op het moment dat helder is wanneer we weer open mogen, zullen we verdere stappen ondernemen m.b.t. het buitenbad seizoen en de abonnement verkoop.

 

Abonnementen

Wordt mijn abonnement bevroren?

Op dit moment wachten wij op helderheid vanuit de Rijksoverheid of wij voor een compensatieregeling in aanmerking komen. De incasso voor onze abonnementhouders zal niet worden uitgevoerd op 1 april. Afhankelijk van het opheffen van de sluitingsmaatregelen door de overheid zullen we bepalen wanneer de nieuwe incassering zal plaatsvinden. Voor de abonnementhouders die voor langere tijd vooruit hebben betaald zullen we na de sluitingsperiode een passende compensatie aanbieden.

 

Krijg ik mijn geld terug van mijn abonnement?

De incasso voor onze abonnementhouders zal niet worden uitgevoerd op 1 april. Afhankelijk van het opheffen van de sluitingsmaatregelen door de overheid zullen we bepalen wanneer de nieuwe incassering zal plaatsvinden. Voor de abonnementhouders die voor langere tijd vooruit hebben betaald zullen we na de sluitingsperiode een passende compensatie aanbieden.

 

Moet ik mijn abonnement nog door blijven betalen tijdens de sluiting?

Het abonnement loopt via de gebruikelijke incasso. Je abonnement voor de maand maart is voldaan. De incasso van 1 april hoef je niet door te betalen. Afhankelijk van het opheffen van de sluitingsmaatregelen door de overheid zullen we bepalen wanneer de nieuwe incassering zal plaatsvinden.

 

Moet ik het abonnement zelf storneren/ terugboeken?

Het is niet de bedoeling om zelf het abonnementsgeld te storneren/ terug te boeken. Je abonnement voor de maand maart is voldaan. Wij streven naar meer duidelijkheid voor de volgende betalingsperiode.

 

Kan ik mijn abonnement stopzetten?
Het is niet de bedoeling vanwege deze situatie je abonnement (tijdelijk) stop te zetten. Je abonnement voor de maand maart is voldaan. De incasso van 1 april hoef je niet door te betalen. Afhankelijk van het opheffen van de sluitingsmaatregelen door de overheid zullen we bepalen wanneer de nieuwe incassering zal plaatsvinden.Voor verdere informatie over het stopzetten van je abonnement kun je per e-mail contact opnemen met de accommodatie.

 

 

Zwemles

Gaan de zwemlessen door?
De zwemlessen gaan momenteel niet door. Je abonnement voor de maand maart is voldaan. Wij streven naar meer duidelijkheid voor de volgende betalingsperiode.  

 

Moet ik de zwemlessen zelf afmelden?

Nee je hoeft de zwemlessen niet zelf af te melden. Ons advies is om geen zwemlessen te reserveren na 28 april. Wij streven naar meer duidelijkheid voor de volgende betalingsperiode.

 

Gaat het proefzwemmen/diplomazwemmen ook niet door? Wanneer wordt dit ingehaald?

Nee, deze momenten gaan inderdaad niet door. Omdat een definitieve hervatting nu nog niet vaststaat, zul je hier later meer informatie over ontvangen. Wij streven naar meer duidelijkheid voor de volgende betalingsperiode.

 

Moet/kan ik mijn zwemlessen al reserveren na 28 april?

Ons advies is om geen zwemlessen te reserveren na 28 april. Op het moment dat we weer opengaan, zullen de reguliere lessen hervat worden en is het reserveren voor inhaallessen weer mogelijk.

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

Support – Anne

Support – Anne

Anne

online