recreatief zwemmen

Ballet

Klassiek balletles wordt verzorgd voor kinderen vanaf 6 jaar. Bij deze groep jonge leerlingen wordt tijdens de lessen spelenderwijs de basis gelegd voor de techniek van klassiek ballet.

Dansplezier staat voorop tijdens de lessen! Daarom wordt op een prettige en ontspannen manier veel aandacht besteed aan ruimtegevoel, muzikaliteit, improvisatie en beweging. Door bezig te zijn met de creatieve toepassing van de passen en bewegingen die de leerlingen aanleren, worden de ontwikkeling van expressiviteit en muzikaliteit gestimuleerd.

De klassiek balletlessen worden verzorgd tot de leeftijd van ongeveer 20 jaar. Voor alle niveaus ziet de opbouw van een les er hetzelfde uit. De les start met de opwarming aan de barre. Deze opwarming bestaat uit evenwichts-, kracht- en rekoefeningen.

Vervolgens worden er in het midden van de zaal adagios geoefend. Deze langzame, vloeiende bewegingen, zoals pirouettes en sprongen, worden daarna ook uitgevoerd op de diagonaal. De grote combinaties, bijvoorbeeld delen van een dans, worden uitgevoerd door de hele zaal.

Wil je weten of klassiek ballet iets voor jou is? Kom eens een kijkje nemen bij Laco Vught en doe mee met een van onze lessen!

Start a Conversation

Hi! Click one of our member below to chat on Whatsapp

Support – Anne

Support – Anne

Anne

online