recreatief zwemmen

Kunstschaatsen

Wil je mooi en ritmisch leren bewegen en dansen op het ijs en kun je al redelijk tot goed schaatsen? Leer dan elke zaterdag kunstschaatsen (kunstrijden) bij Laco sport- en recreatiecentrum Glanerbrook in Geleen. Onze lessen zijn geschikt voor jong en oud.

Groep 1 Off-ice training in de zaal 9.30 – 10.30 (zaterdag)

Voorbereidende oefeningen voor het kunstschaatsen: balans, pirouette, lenigheid, sprongkracht en coördinatie. Verder passenseries oefenen voor synchroon rijden en eventueel show-voorbereiding.

Groep 1 Ice-training in de ijshal 10.45 – 11.45 (zaterdag)

Schaatsvaardigheid verbeteren en elementen oefenen voor het solo-kunstrijden, ijsdansen en eventueel paarrijden

We werken gezamenlijk naar een afsluitende show, waar ieder op zijn niveau aan kan deelnemen. Het is een groepstraining waar in niveaus gewerkt wordt en ook ruimte is voor individuele begeleiding.

Verder streven we er naar regelmatig officiële KNSB – kunstrij-testen te rijden waar je KNSB-Diploma’s voor krijgt.

Groep 2 Ice-training in de ijshal 12.00 – 13.00 (zaterdag)

Deze groepstraining heeft de zelfde doelen als de eerste groep, met het verschil dat er geen off-ice training is. Dus ook hier: schaatsvaardigheid verbeteren en elementen uit het solo-kunstrijden, ijsdansen en eventueel paarrijden
We werken ook aan de afsluitende gezamenlijke show en oefenen voor de officiële KNSB-kunstrij-testen waar je KNSB-diploma´s voor krijgt.

Voor wie?

Iedereen die de basistechniek “voorwaarts schaatsen” beheerst, kan bij ons terecht. Schrijf je in voor een gratis proefles en wij geven je graag nader advies. De trainingen worden gegeven door ervaren gediplomeerde kunstrij-trainers.

Gratis recreatief schaatsen

Volg je schaatslessen bij Laco sport- en recreatiecentrum Glanerbrook? Dan mag je iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur gratis recreatief schaatsen in de ijshal én op de buitenbaan.